НОВИНИ

Бивши македонски министри участваха в сбиване при първия им ден в затвора

Двамата бивши македонски министри Миле Янакиески и Спиро Ристовски, които вчера бяха арестувани с бившия представител на парламента Трайко Веляновски, са участвали в сбиване в затвора скопският затвор „Шутка”, съобщи МИА.

bnt avatar logo
от БГНЕС
22:02, 21.02.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света
бивши македонски министри участваха сбиване първия ден затвора

„На 21 февруари около 13:00 ч. местно време по време на редовна разходка на задържаните е настъпил словесен сблъсък причинено от лицето Спиро Ристовски., към друг затворник, който по-късно е прераснал във физическа разправа, но веднага е бил прекъснат от служителите на затвора”, съобщават властите.

По-късно около 13:45 ч. отново по време на разходка на задържаните се е случил друг инцидент, в който е бил замесен Миле Янакиески и друг затворник, като и този сблъсък е бил прекратен почти веднага.

От затвора съобщават, че и на Ристовски и на Янакиески е оказана медицинска помощ.

„Следственият затвор ще предприеме всички действия и извършителите на физическо насилие ще бъдат санкционирани”, съобщиха от затвора. Администрацията апелира да се следи официалната информация и да не се изнасят спекулации.

Вчера Ристовски и Янакиески бяха задържани с Трайко Веляновски във връзка с превземането на парламента от протестиращи на 27 април 2017 г., при което над 100 души бяха ранени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев коментира Изборния кодекс пред сънародници в Швейцария
Президентът Радев коментира Изборния кодекс пред сънародници в Швейцария
Мадуро затвори границата с Бразилия до второ нареждане
Мадуро затвори границата с Бразилия "до второ нареждане"