Благотворителна кампания „Колело за смет, за дете велосипед"

Как от едно вече неизползваемо колело може да зарадвате дете и да участвате в благотворителност. Кампания "Колело за смет, за дете велосипед" подарява велосипеди на деца, които са лишени от родителска грижа и са настанени при приемни семейства. За трета поредна година веломайсторите ще поправят стари велосипеди, а после ще направят лятото на десетки деца по-щастливо. Столична велоработилница в партньорство с Националната асоциация за приемна грижа, която е и единствената родителска организация, защитаваща правата на децата в приемна грижа. Вижте още.

Диана Миткова
от Диана Миткова
08:45, 23.04.2017
Чете се за: 01:07 мин.
У нас

Ако старото ви колело стои непокътнато в гаража, сега ще ви дадем идея как да му намерите предназначение.

Александър Македонски - собственик на велоработилница: "Взимаме стари велосипеди, тоест хората ни даряват стари велосипеди, които за тях са непотребни. Ние ги ремонтираме и съответно ги даряваме на деца, които не могат да си позволят да имат такива. Тази година целта са да дарим 120 велосипеда. 100 на деца от приемна грижа и 20 на дома за временно настаняване от семеен тип в село Дрен".

Кампанията "Колело за смет, за дете велосипед" се провежда за трета поредна година. За разлика от предишните, този път велосипеди ще получат деца от цялата страна. А стари и непотребни колела или велочасти може да дари всеки.

Александър Македонски - собственик на велоработилница: "Обикновено получаваме повече отколкото сме отремонтирали, защото една част от велосипедите са брак и просто трябва да ги изхвърлим и не можем да ги отремонтират. Така че, за 120 велосипеда поне 180 трябва да получим дарения тази година".

Освен с дарение на велосипед, всеки може да помогне и като доброволец за ремонта.

Александър Македонски - собственик на велоработилница: "Ако имате някакви основни механични познания и може да ремонтирате колелета всеки всъщност е добре дошъл, не само хората с умения, в Дряново, в нашия склад там където правим колелетата. В сайта ни са обявени работните уикенди за тази година. Те са 3, в края на април, в средата и края на май и всеки може да дойде и да ремонтира заедно с нас."

Кампанията приключва в края на май, за да може за 1-ви юни децата, лишени от родителски грижи да получат колело по повод деня на детето.

Александър Македонски - собственик на велоработилница: "Реакцията им е страхотна. Те вземат колелото и забравят за каквото и да е друго. Тръгват да карат. Който не може тика, помагат си едно на друго. Много е весело!"

Всеки, който е решил да зарадва дете с нов за него велосипед може да намери повече информация за начините на даряване, както и за пунктовете, в които се събират велосипедите, на страницата на кампанията "Колело за смет, за дете велосипед".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Над 1500 детски книги събра в кампанията си читАлнЯта пред Народния театър
Над 1500 детски книги събра в кампанията си читАлнЯта пред Народния театър
Ще изчезнат ли българските паралелки в Западните покрайнини?
Ще изчезнат ли българските паралелки в Западните покрайнини?