НОВИНИ

Благотворителна кампания „Колело за смет, за дете велосипед"

Как от едно вече неизползваемо колело може да зарадвате дете и да участвате в благотворителност. Кампания "Колело за смет, за дете велосипед" подарява велосипеди на деца, които са лишени от родителска грижа и са настанени при приемни семейства. За трета поредна година веломайсторите ще поправят стари велосипеди, а после ще направят лятото на десетки деца по-щастливо. Столична велоработилница в партньорство с Националната асоциация за приемна грижа, която е и единствената родителска организация, защитаваща правата на децата в приемна грижа. Вижте още.

Диана Миткова
от Диана Миткова
08:45, 23.04.2017
Чете се за: 01:07 мин.
У нас

Ако старото ви колело стои непокътнато в гаража, сега ще ви дадем идея как да му намерите предназначение.

Александър Македонски - собственик на велоработилница: "Взимаме стари велосипеди, тоест хората ни даряват стари велосипеди, които за тях са непотребни. Ние ги ремонтираме и съответно ги даряваме на деца, които не могат да си позволят да имат такива. Тази година целта са да дарим 120 велосипеда. 100 на деца от приемна грижа и 20 на дома за временно настаняване от семеен тип в село Дрен".

Кампанията "Колело за смет, за дете велосипед" се провежда за трета поредна година. За разлика от предишните, този път велосипеди ще получат деца от цялата страна. А стари и непотребни колела или велочасти може да дари всеки.

Александър Македонски - собственик на велоработилница: "Обикновено получаваме повече отколкото сме отремонтирали, защото една част от велосипедите са брак и просто трябва да ги изхвърлим и не можем да ги отремонтират. Така че, за 120 велосипеда поне 180 трябва да получим дарения тази година".

Освен с дарение на велосипед, всеки може да помогне и като доброволец за ремонта.

Александър Македонски - собственик на велоработилница: "Ако имате някакви основни механични познания и може да ремонтирате колелета всеки всъщност е добре дошъл, не само хората с умения, в Дряново, в нашия склад там където правим колелетата. В сайта ни са обявени работните уикенди за тази година. Те са 3, в края на април, в средата и края на май и всеки може да дойде и да ремонтира заедно с нас."

Кампанията приключва в края на май, за да може за 1-ви юни децата, лишени от родителски грижи да получат колело по повод деня на детето.

Александър Македонски - собственик на велоработилница: "Реакцията им е страхотна. Те вземат колелото и забравят за каквото и да е друго. Тръгват да карат. Който не може тика, помагат си едно на друго. Много е весело!"

Всеки, който е решил да зарадва дете с нов за него велосипед може да намери повече информация за начините на даряване, както и за пунктовете, в които се събират велосипедите, на страницата на кампанията "Колело за смет, за дете велосипед".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 1500 детски книги събра в кампанията си читАлнЯта пред Народния театър
Над 1500 детски книги събра в кампанията си читАлнЯта пред Народния театър
Ще изчезнат ли българските паралелки в Западните покрайнини?
Ще изчезнат ли българските паралелки в Западните покрайнини?