НОВИНИ

Българи от Босилеград дариха кръв на ВМА

Да отвърнем на доброто с добро. Тази идея вдъхновява жителите на сръбския град Босилеград, които са с български произход, да дарят кръв във Военномедицинска академия в столицата. Жестът е израз на тяхната благодарност за безвъзмездните грижи, които получават през годините в болницата.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
16:09, 29.06.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
"По-бавно, по-бавно, два-три пъти и почиваш. Следващият."

Проба от сърце. Така Владимир описва идеята на Босилеград да се натоварят на един автобус и да дарят кръвта си в знак на благодарност към българските лекари във ВМА.

Владимир Захариев - кмет на Босилеград, Сърбия: Само казахме, че ще събираме кръв и те сами се появяват. Ето викаме приятел, той си доведе свой приятел. И секи иска да дойде, ама секи иска да дойде, затова беше една пробичка, аз ви казвам от сърце. В списъка сме 56-7-8 човека.
"Свиваш, разпускаш, това е. "
Владимир Захариев - кмет на Босилеград, Сърбия: Той е Соли, треньорът в спортно дружество Младост в Босилеград, младите ги тренира в общинска лига, другият е шофьор.

На двора пред кръводарителския център босилеградчани търпеливо чакат на опашката.

Владимир Захариев - кмет на Босилеград, Сърбия:Между тях има много, които за пръв път дадоха. А това знаете ли какво е на 40-50 години за пръв път да дадеш- само един въпрос имам, боите ли се от боцкане.

Обещаха ни, че наесен ще дойдат пак. И ще бъдат повече.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В памет на рали състезателя Тодор Славов
В памет на рали състезателя Тодор Славов
Започна надпреварата за лидерския пост в британската Консервативна партия
Започна надпреварата за лидерския пост в британската Консервативна партия