НОВИНИ

Българи създадоха мобилно приложение за защита на деца в онлайн среда

Приложението бе номинирано за наградата на ООН сред топ 390 апликации, които помагат на света да върви напред. Отличено е и като социална иновация за 2017 година в Националния конкурс "Иновативно предприятие на годината".

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
18:30, 29.12.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
Деян Благоев - програмист: Ето пример какво е правило детето в днешния ден - дали е гледало интернет, дали е снимало.

Лесно за употреба, безплатно на територията на България. Мобилно приложение, което децата няма да харесат, но възрастните си струва да използват.

Деян Благоев - програмист: Може да блокираме дори фотоапарата на телефона, както и снимките да си гледа и есемесите, да праща, всичко, което е в апарата може да се блокира.

Знаеш ли какво прави детето ти в интернет?

Чрез приложението родителят има контрол над телефона или таблета му. Подходящо е за деца до 12 години. Идеята на разработчиците е да предпазят децата от неподходящо съдържание и да ограничи часовете пред екрана на телефона или таблета.

Деян Благоев : Тук таме има някои деца , които ни пишат, че са много недоволни и много ни мразят, но в крайна сметка това е част от играта, няма как.

У нас програмата е сваляна над 10 000 пъти, в други страни над 80 000.

Деян Благоев: То предварително казва днес от 10-12 нямаш право да играеш и в това време, ако детето се опита да играе, няма да му се получи, устройството му казва "Забранено ти е", "Опитай по-късно".

Най-накрая поколението Z ще има време да общува с поколението У. Търсен ефект от създателите, които не препоръчват безплатната програма да се използва при тинейджъри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличението на минималната заплата няма да повлияе на шивашкия бранш в Русе
Увеличението на минималната заплата няма да повлияе на шивашкия бранш в Русе
Българи, работещи в чужбина, събраха пари и подаръци за бедни деца във Видин
Българи, работещи в чужбина, събраха пари и подаръци за бедни деца във Видин