Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Българи създадоха мобилно приложение за защита на деца в онлайн среда

Приложението бе номинирано за наградата на ООН сред топ 390 апликации, които помагат на света да върви напред. Отличено е и като социална иновация за 2017 година в Националния конкурс "Иновативно предприятие на годината".

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
18:30, 29.12.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
Деян Благоев - програмист: Ето пример какво е правило детето в днешния ден - дали е гледало интернет, дали е снимало.

Лесно за употреба, безплатно на територията на България. Мобилно приложение, което децата няма да харесат, но възрастните си струва да използват.

Деян Благоев - програмист: Може да блокираме дори фотоапарата на телефона, както и снимките да си гледа и есемесите, да праща, всичко, което е в апарата може да се блокира.

Знаеш ли какво прави детето ти в интернет?

Чрез приложението родителят има контрол над телефона или таблета му. Подходящо е за деца до 12 години. Идеята на разработчиците е да предпазят децата от неподходящо съдържание и да ограничи часовете пред екрана на телефона или таблета.

Деян Благоев : Тук таме има някои деца , които ни пишат, че са много недоволни и много ни мразят, но в крайна сметка това е част от играта, няма как.

У нас програмата е сваляна над 10 000 пъти, в други страни над 80 000.

Деян Благоев: То предварително казва днес от 10-12 нямаш право да играеш и в това време, ако детето се опита да играе, няма да му се получи, устройството му казва "Забранено ти е", "Опитай по-късно".

Най-накрая поколението Z ще има време да общува с поколението У. Търсен ефект от създателите, които не препоръчват безплатната програма да се използва при тинейджъри.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Увеличението на минималната заплата няма да повлияе на шивашкия бранш в Русе
Увеличението на минималната заплата няма да повлияе на шивашкия бранш в Русе
Българи, работещи в чужбина, събраха пари и подаръци за бедни деца във Видин
Българи, работещи в чужбина, събраха пари и подаръци за бедни деца във Видин