НОВИНИ

Джебчийка нападна и наби клиентка в магазин за дрехи в центъра на София

Причината за агресията е, че жената от ромски произход е изобличена в кражба и заловена на местопестъплението.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
17:26, 29.12.2017
Чете се за: 01:05 мин.
У нас

Нападнатата жена пожела да остане анонимна от съображения за сигурност, защото всеки ден е в този район. На 27 декември вечерта тя решава да разгледа намаленията в известен магазин за дрехи на бул. "Витоша".

И както знаете, когато има намаления, в магазините е лудница, хора навсякъде, бутат се, аз съм с раница, вървя си и си разглеждам по щендерите, в следващия момент усещам докосване, обръщам се, тя се прави на разсеяна, все едно си пазарува, усещам след това второ докосване и на третия път гледам раницата ми разкопчана.

При вида на разкопчаната раница, станалата жертва на обир млада жена започва да крещи - "Крадла, върни ми портмонето! Помощ!"

И оттам тя ме хваща за косата, сваля ме на земята и започва да ме налага, да ме рита и да ме обижда.

Момичето отново започва да вика за помощ и към нея се притичват клиенти на магазина, както и част от персонала, а крадлата продължава да обижда и да заплашва.

След като вече ме нарита, тръгва да излиза, аз обаче се развиках и заключиха вратата на магазина, задържаха я и се обадиха на 112.

Хванатата на местопрестъплението джебчийка е откарана в Първо районно управление и задържана за 48 часа.

Става ясно, че жената е арестувана и преди за същото провинение. Това е втори случай на залавяне на джебчии от потърпевшите за последната седмица. В социалните мрежи друга пострадала сподели как е успяла да направи засада на улични крадци в трамвай номер 7 и благодарение на намесата ѝ, полицията успява да ги арестува. Бъдете нащрек винаги, когато сте на оживени места, съветват от полицията и добавят, че по време на коледните празници имат само 4 регистрирани случая на крадци в търговските обекти. Причината за това е, не че кражбите са намалели, а защото хората все по-рядко сигнализират.

Борислав Муеров - началник на ГД "Охранителна полиция", СДВР: Всеки един гражданин, който е потърпевш на такова престъпление, е хубаво да си подаде жалбата, за да могат да бъдат залавяни тези извършители.

Обикновено джебчиите са с нагло и агресивно поведение и винаги ходят на групи, за да могат да се защитят, ако ги хванат в крачка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В столичната онкология отварят библиотека от дарени книги
В столичната онкология отварят библиотека от дарени книги
Собствениците на къщи, паметници на културата, искат законови промени
Собствениците на къщи, паметници на културата, искат законови промени