САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Българо-американско съвместно учение се проведе в Ново село

Стотици български и американски военни проведоха съвместна подготовка на полигона Ново село. Целта е да се повиши оперативната съвместимост между армиите на САЩ и България. Демонстрацията беше наблюдавана от командира на Сухопътните войски ген.-майор Михаил Попов и секретаря на сухопътните войски на САЩ Марк Еспър.

от Д. Петкова
20:40, 25.09.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Учението започна малко след 13 ч.

Американска механизирана пехота с бойни машини „Брадли“ заеха отбранителна позиция. Хеликоптери „Апачи“ на противника се опитват да пробият отбранителната линия, но войниците успешно отблъскват врага.

Командващият Сухопътните войски ген.-майор Михаил Попов и секретарят на армията на САЩ Марк Еспър останаха доволни от видяното.

д-р Марк Еспър, секретар на сухопътните войски на САЩ: Това е една страхотна възможност да се срещна с българските ни съюзници и да обсъдим как можем да подобрим нашето партньорство чрез повишаване на оперативната съвместимост и подготовката, която провеждаме в България. Смятаме, че това е от абсолютно значение и важност при положение, че искаме да вдъхваме увереност и сигурност на нашите съюзници в Европа.
;

По време на демонстрацията генерал-майор Михаил Попов и Марк Еспър са обсъдили и бъдещи съвместни учения на американски и български военнослужещи.

ген.-майор Михаил Попов-н-к на Сухопътните войски: Това посещение изпраща отлично послание не само към войниците от сухопътните войски на САЩ, но и към военослужещите на Сухопътните войски на Република България за възможността на съвместната тренировка и съвместните действия тук на Ново село, както и на тренировъчните центрове в Германия.

Плановете и на американската, и на българската страна, са да увеличи броят на съвместните учения тази година, за да надграждат постигнатата оперативна съвместимост.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Изложба на шаржовете на Александър Добринов в Софийската градска галерия
Изложба на шаржовете на Александър Добринов в Софийската градска галерия
Критики и похвали на 73-тата сесия на Общото събрание на ООН
Критики и похвали на 73-тата сесия на Общото събрание на ООН