НОВИНИ

Цветан Цветанов влезе в Управителния съвет на Европол

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов вече е член на Управителния съвет на Европол. Там той ще представлява Съвместната група за парламентарен контрол на Агенцията. Изборът на Цветанов на тази позиция беше направен с пълен консенсус от делегациите на всички национални парламенти и Европейския парламент.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
19:56, 25.09.2018
15430
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Кандитатурата на Цветанов за член на УС на Агенцията беше издигната от Австрия и аргументирана с опита му като вътрешен министър и работата му с Европол.

Кристиян Бухман, председател на Комисията по европейски въпроси в австрийския парламент: Това е много важно за парламентарното измерение на Европол и ето защо австрийската делегация избра г-н Цветанов за член на този съвет.
Манфред Вебер, председател на Групата на ЕНП в ЕП: Страхотно е такъв експерт като Цветан Цветанов да бъде представител на групата за наблюдение на Европол. Това е огромна отговорност - да се свърже политическият подход с Европол като агенция.

За избора на Цветан Цветанов е натежал и факта, че той вече е участвал в работата на Управителния съвет на Европол.

Катрин де Бол, Изпълнителен директор на Европол: Той винаги е подкрепял нашата агенция, а неговият принос помага за развитието на полицейското сътрудничество в Европа. Смятам, че ние, в правоналагащата общност, можем да разчитаме на на него. Той е и наш приятел.
Прит Паркна, Председател на УС на Европол: Високо оценявам сътрудничеството на г-н Цветанов, който е показал, че е много отдаден на работата с Европол, показва го и с работата си в парламента. И аз много се надявам, че Управителният съвет на Европол ще намерим добър начин за сътрудничество със Съвместната група за парламентарен контрол, чийто представител е г-н Цветанов.

Мандатът на Цветанов в Управителния съвет на Европол започва веднага.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горски пожари в Тоскана наложиха евакуация на села и затвориха летището в Пиза
Горски пожари в Тоскана наложиха евакуация на села и затвориха летището в Пиза
Столичният кмет Фандъкова обсъжда в Брюксел проекта за инсталация в ТЕЦ София
Столичният кмет Фандъкова обсъжда в Брюксел проекта за инсталация в ТЕЦ София