НОВИНИ

Искра от самозапалили се въглища е причината за пожара в ТЕЦ - Сливен

Прехвърлила се искра от самозапалили се въглища е причината за пожара в ТЕЦ - Сливен през изминалата нощ. Това съобщиха от противопожарната служба. През нощта избухна и пожар в складовете на два завода - "Динамо" и ЗММ-Сливен. В централата огънят е локализиран, а в предприятията напълно потушен. Няма пострадали хора.

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
19:20, 25.09.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Огънят в ТЕЦ - Сливен обхванал площ от 15 декара с бали със слама, използвани за гориво в централата. В близост до сламата били складирани въглища, от които възникнала искра.

Пожарникарите направили бариери от пясък и пръст, за да не се разпространяват пламъците, но заради силния вятър гасенето било затруднено. Рано сутринта огънят бил локализиран.

Гл.комисар Владимир Демирев-директор РСПБЗН Сливен: Тука както виждате, продължава да гори и навярно още няколко дни ще гори, поради характера на пожара. Този вид пожари няма как да се изгасят, трябва да бъде разпръсната сламата и така да бъде гасена или засипвана с пясък или пръст.

Друг сигнал, че сметище се е запалило, бил получен малко по-късно, а огънят бързо обхванал складовете на заводите "Динамо" и ЗММ. Ситуацията се усложнила и на помощ дошли огнеборци освен от Сливен, от Ямбол, Гурково и Нова Загора. Въпреки това, нанесените щети са значителни.

Гл. комисар Владимир Демирев-директор РСПБЗН Сливен: Един склад 12 на 30 м, метален, в който имаше стари резервни части и съоражения, втори такъв склад, но част от него, около 40 квадрата изгоряха. Около 20 квадрата плоскости текстолотови в един трети цех, пак метален и в леярния цех 5-10 квадрата от покривното битумно покритие.

От Регионалната здравна инспекция са направили измервания на въздуха, които показали, че няма замърсяване в Сливен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Половин милион българи работят недеклариран труд
Половин милион българи работят недеклариран труд
Европейците наравно с другите емигранти на Острова след Брекзит
Европейците наравно с другите емигранти на Острова след Брекзит