НОВИНИ

Български евродепутати за разпределението на водещите постове в ЕС

С името на Сергей Станишев за председател на Европейския парламент по-скоро се спекулираше, неговата кандидатура не е обсъждана в групата на социалистите. Те възразяват остро на сделката, която се подготвя. Това коментира Петър Витанов.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
08:21, 03.07.2019
Чете се за: 00:24 мин.
По света

Ангел Джамбазки заяви, че се води срамен пазарлък, без идейност и политически разговор. Той заяви, че няма хора от Централна и Източна Европа на ръководни постове.

Андрей Ковачев заяви, че има компромис, от който никой не е доволен. Социалистите не ни подкрепиха в демократичната процедура за водещи кандидати. По думите му ЕНП са спечелили евроизборите и е трябвало Манфред Вебер да бъде подкрепен за председател на Европейската комисия.

Илхан Кючюк заяви, че транснационалните листи не са приемливи за малките държави. Има смисъл да се разговаря за това кой ще е председател на ЕК - ако има ясно изявена кандидатура, но и транснационални листи. Манфред Вебер не изложи своята визия за Европа. В него не видяхме кандидата, който ще реши проблемите на Европа, допълни Кючюк.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради грешка при проектирането спря ремонтът на Западен парк в София
Заради грешка при проектирането спря ремонтът на Западен парк в София
Започва приемът в гимназии след 7. клас
Започва приемът в гимназии след 7. клас