НОВИНИ

Български ученик получи хонорар от YouTube

Български десетокласник получи хонорар от YouTube. Вече повече от година Деян Евтимов качва клипчета, които сам снима и монтира. Деян прави канала си през 2014 г., но започва да качва видеа за любимата си игра три години по-късно.

Цанка Николова
от Цанка Николова
09:00, 06.10.2018
29645
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Всичко започва като забавление. Любима игра с обичан герой от детството. Докато един ден Деян не решава сам да снима и монтира клипчета, в които да разказва за любимата си игра.

Деян Евтимов, ItIsSpid: Аз винаги съм гледал други ютюбъри и ми е било интересно да разбера как се обработва, как да добавям музика, как да сложа еди какъв си ефект.

Така създава канала си и започва да споделя видеа. След известно време получава съобщение от Ютюб. Вече има 1 000 абоната и над 4 000 часа гледаемост на видеата. Тогава идва изненадата за него.

Деян Евтимов, ItIsSpid: След месец и нещо ми пратиха съобщение, че вече съм от тяхната програма и че мога да получавам някакви пари, което много ме зарадва.

Всяко видео си има някаква цел. Всеки път различна. Главният герой обаче остава един и същ. Спайдърмен.

Деян Евтимов, ItIsSpid: Хората могат да се видят в него. Аз лично съм се виждал в него много пъти и съм се замислял той какво би направил, колкото и смешно да звучи.

Видеата му са само за игри. В момента това го вълнува най-много.

Деян Евтимов, ItIsSpid: Най-важното е да имаш идея. След това трябва тази идея да я преработиш във видеото, което според мен е най-трудно, но най-много време отнема самото обработване. Не се смятам за популярен, а има много други хора, които правят това, което аз правя много по-добре, но това е самото начало за мен.

Деян е доволен от постигнатото и с усмивка ни разказва. След седмица ще получи първата си заплата в живота и се радва, че трудът му е оценен. А след като завърши училище си обещава да превърне хобито си в професия и да се занимава с филмов монтаж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Варна се включва в Eвропейската седмица на програмирането
​Варна се включва в "Eвропейската седмица на програмирането"
Журналисти по следите на Солсбърийските туристи
Журналисти по следите на "Солсбърийските туристи"