НОВИНИ

Българско производители с до 50% намаления на изложение в София

До 50% намаления на дрехи, обувки, храни и напитки предлагат български производители на изложението "Доверете се на българското". В базара в София участват над 70 фирми от цялата страна.

bnt avatar logo
от БНТ
22:07, 05.12.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Повечето български производители се притесняват, че не могат да се преборят с нелоялната конкуренция, която на безценица внася стоки предимно от Китай. За да привлече нови клиенти, за първи път на изложението в столицата от Велико Търново пристига Валентин Калайджиев. Фирмата му произвежда памучни кенарени дрехи с етно мотиви и шевици.

Валентин Калайджиев - представител на фирма за облекла от Велико Търново: Работим с магазини, търговци на едро. Най-вече по морето. Разчитаме на туристите и не само. Последните години се забелязва, че и българите започват да ги харесват нещата.

Фирмата за кожени облекла на Петър Тодоров предлага якета с до 50% намаление. Практика, която управителят прилага на изложенията всяка година.

Петър Тодоров - управител на фирма за кожени облекла: Би трябвало и държавата да подпомогне все пак производителите. Трудно е, много е трудно. - Как да ви подпомогне? - Би трябвало ако имаш между три и десет човека данъците да са на половина, изложенията да са на половин цена.

Тази година пазарът ще работи с две седмици по-дълго.

Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата: Това е добър шанс малките производителите да намерят своя контакт с директния ползвател.

Предвидена е и томбола с награди.Търговското изложение ще работи до 23 декември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автобуси ще се движат от метростанция Сердика до станция Младост 1
Автобуси ще се движат от метростанция "Сердика" до станция "Младост" 1
Президентът на Италия помоли Ренци да отложи подаването на оставката
Президентът на Италия помоли Ренци да отложи подаването на оставката