НОВИНИ

Близки на загинало момче търсят по-строго наказание

Още няма повдигнато обвинение за катастрофата на магистрала "Хемус" край Варна, при която в края на август загина 23-годишният Никола Терзиев. Сестрата на загиналото момче потърси съдействието на премиера чрез отворено писмо във Фейсбук.

bnt avatar logo
от БНТ
19:56, 05.10.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Последва среща на Борисов с майката на Никола, заедно с главния прокурор и министрите на вътрешните работи и правосъдието. Близките на момчето се притесняват, че разследването се бави. Според тях от полицейските протоколи и от свидетелските разкази е видно, че другият участник в катастрофата Бейтула Исмаил е карал с над 200 км/час. От Окръжната прокуратура във Варна коментираха, че делото се движи в срок, но се чакат заключенията от автотехническата експертиза за причините за катастрофата. Исмаил вече е осъждан условно - след като преди години блъснал жена на пешеходна пътека и тя починала.

Радослав Лазаров - говорител на Окръжната прокуратура - Варна
Ние не седим със скръстени ръце да чакаме вещите лица да си дадат заключението, а работим в рамките на възможното. Без подобно заключение по този род дела, трудно би могло да се формира обвинение на такъв ранен етап. Ако той е извършител на това престъпление той ще бъде осъден с цялата строгост на закона и това е безспорно и категорично и тогава ще се вземе предвид и предишното осъждане при определяне на вида и размера на наказанието.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Галина Александрова с първа изложба в София
Галина Александрова с първа изложба в София
Нов пътен знак: Патица с малките
Нов пътен знак: "Патица с малките"