НОВИНИ

Близо 80 млн. лева ще получат най-малките производители от селските райони

21 споразумения за общо 78 милиона лева връчиха премиерът Бойко Борисов и земеделският министър Десислава Танева на 35 общини.

Александър Марков
от Александър Марков Ирина Цонева
11:09, 02.11.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Споразуменията ще финансират дейности с инвестиции в общинската инфраструктура, развитие на малки предприятия, туризъм и опазване на културното наследство. Парите са от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Министър Танева заяви, че по Програмата за селските райони за целия нов програмен период вече са договорени почти 10% от средствата. Премиерът Борисов коментира добрите резултатите по Програмата в началото на редовното правителствено заседание.

Бойко Борисов, министър-председател: Раздадохме с Деси Танева 78 млн. лв. средно по 4 млн. на инициативни комитети за най-малките производители, най-малките селски стопани, инфраструктура по селата. Изключително добра програма. На практика безвъзмездни пари, за да си подпомогнат хората там, най-вече най-малкият бизнес. Казвам го това, защото много, като слушам предизборните кампании, щели да правят това, което ние отдавна правим. Поне малко да четат.
Десислава Танева, министър на земеделието и храните: От началото на мандата на земеделски производители, на общини, където сме имали такива проекти за разплащане, сме разплатили над 6 млрд. лв.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хаос с приема на болни в Университетската болница в Бургас
Хаос с приема на болни в Университетската болница в Бургас
Спецакция затвори ГКПП - Лесово
Спецакция затвори ГКПП - Лесово