НОВИНИ

Блоб скокове – новата морска атракция

Скоковете от блоб са една от новите атракции на варненския плаж. Самото съоръжение представлява огромна надуваема възглавница, от която отбори от по двама или трима души извършват атрактивни скокове в морската вода.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
17:30, 26.07.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Засега скоковете от блоб се практикуват само във Варна, а съоръжението е единственото в страната.

Даниел Шахънски, инструктор по екстремни спортове: "Самите скокове се извършват, като един човек скача върху възглавницата, придвижва се до отпред и други двама, трима или четирима скачат от първия или втория етаж, като изстрелват човека, който е седнал отпред."

Лятната ваканция е време за забавления за Пламен, Александър и Спартак. Трите момчета не пропускат да демонстрират своите умения при скоковете в морето.

"Като ни изстрелват, ни е готино."

"Отскачам на високо и правя трикове и подобни неща."

"Също можем да правим задно салто и предно."

Във въздуха скачащият може да прави най-различни пируети и въртеливи движения с тялото си, стига да притежава нужните умения. Ентусиастите и любителите пък просто летят няколко секунди и падат по различен начин във водата. А при неправилно приземяване:

Даниел Шахънски, инструктор по екстремни спортове: "Леко се зачервяват хората, но излизат усмихнати и адреналинът ги поддържа."

Целта на инструкторите е да развиват този екстремен спорт в България и повече хора да проявят интерес към атрактивните скокове в морето.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция: арести и критики към ЕС
Турция: арести и критики към ЕС
Доверието към НПО в България е ниско
Доверието към НПО в България е ниско