НОВИНИ

Нов протест на собствениците на казани за варене на ракия

Производители на ракия се събраха на мирен протест преди обяд пред Народното събрание. С плакати "Не потъпквайте българските традиции заради пари" и с аплодисменти към депутатите, протестиращите изразиха своето недоволство към приетия закон за пунктовете за изваряване на ракия.

Виктор Дремсизов
от Виктор Дремсизов
14:15, 26.07.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Според собствениците на казани за варене на ракия оправданието на правителството, че такива са исканията на ЕС, не са основателни. Ограничението да се вари до 500 л. и да се работи по 6 месеца в годината е безпочвено и в него няма никаква логика. Протестиращите смятат, че новите правила ще увеличат нелегалното производство на ракия и че по този начин се насърчават единствено монополните организации.

Петко Събев, производител: Зад цялата тази работа стоят големите монополи, които смятат, че ако закрият всичките тези пунктове за варене на ракия едва ли не ще продават много повече. Основната цел на днешния протест е, тъй като вече има внесен законопроект, да бъде възстановено старото положение. Това нещо се бави 6 месеца. Хората не могат да работя, принудени са да си разбиват съоръженията, да си режат казаните, което е безумие.
Производител на ракия: Нашите искания са да си работим 12 месеца в годината, както живеем и общата вместимост на казаните да бъде 1000 л.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин и Ердоган се срещат на 9 август в Русия
Путин и Ердоган се срещат на 9 август в Русия
Нападателите във Франция прерязали гърлото на свещеника преди да бъдат убити
Нападателите във Франция прерязали гърлото на свещеника преди да бъдат убити