НОВИНИ

Карина Караиванова представи концепцията си за управление на КФН

Одит на Комисията за финансов надзор, усъвършенстване на надзора и развиване на капиталовия пазар - това бяха сред основните акценти в концепцията за развитие на финансовия орган на Карина Иванова, представени по време на изслушване в бюджетната комисия в парламента.

bnt avatar logo
от БНТ
11:02, 26.07.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

В момента Караиванова е зам.-министър в министерство на финансите и единствената претендентка за председател на КФН.

Процедурата по номинация не мина без скандали в пленарната зала. Миналата седмица БСП, АБВ и независимите депутати Георги Кадиев и Велизар Енчев сезираха Конституционния съд за нарушаване на правилата по избор на нов шеф на КФН. Част от народните представители бяха смутени и от по-кратките срокове за номиниране на кандидати.

Според председател на бюджетната комисия Менда Стоянова законът е спазен и днес тя лично защити професионалните качества на Карина Караиванова.

Менда Стоянова - председател на Комисията за бюджет и финанси в НС: "Искам да споделя и личните си впечатления от г-жа Караиванова, която освен че е един изключителен професионалист, независима личност, слабичка и младичка, обаче доста твърда в отстояване на позициите си
Карина Караиванова - зам.-министър на финансите и кандидат за председател на КФН: "Считам, че е редно когато се поема за управление една структура, да има яснота какво заварва човек, когато стъпи в длъжност, така че е нормално да се извърши и финансов одит и доколкото е възможно и одит на извършените операции за изминалия период за предходния мандат".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметът на град Кермен сам асфалтира уличните дупки
Кметът на град Кермен сам асфалтира уличните дупки
Държавен фонд Земеделие кани лозари да подписват договори
Държавен фонд "Земеделие" кани лозари да подписват договори