НОВИНИ

БЛС и Касата договориха повече направления за изследвания и прегледи догодина

Извънреден събор на Българския лекарски съюз. Съсловната организация решава дали да подпише анекса към Националния рамков договор, който ще важи през следващата година. Здравната каса и ръководството на Лекарския съюз са договорили увеличение на направленията за изследвания и преглед при специалист.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
11:42, 14.12.2018
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Очаква се бюджетите на болниците да се увеличат с около 5%. Предвижда се задължителен видеоконтрол в инвазивните кардиологии в страната. Предложено е и намаление на цените на клиничните пътеки за високотехнологично лъчелечение.

Д-р Иван Маджаров, председател на Български лекарски съюз: Там има предложение за намаление. През следващата седмица докато тече дискусията по обсъждането по настоящия анекс, се надяваме да постигнем по-добри параметри. С помощта на дружествата по лъчелечение и дружествата, които се занимават с това. Категорично няма опасност за пациентите, че процедурите ще се плащат на бройка. При всички положения трябва да прецизираме цената за брой емисия. Това е по-добрия вариант, защото точната емисия е важна за пациента.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
60% от младите жени и 80% от младите мъже у нас живеят с родителите си
60% от младите жени и 80% от младите мъже у нас живеят с родителите си
Отварят коледния базар в Страсбург за посетители
Отварят коледния базар в Страсбург за посетители