Тази неделя "В кадър" по БНТ 1: "Трудният път към върха" - филм за Атанас Скатов

Тази неделя (16 декември) рубриката на БНТ 1 "В кадър" представя документалния филм за алпиниста Атанас Скатов „Трудният път към върха“.

от БНТ
09:50, 14.12.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Отминаващата 2018-та бе белязана с успех за алпиниста Атанас Скатов, който изкачи осемхилядника Чо Ойю. Филмът на БНТ "Трудният път към върха" представя завладяващата история за едно екстремно изпитание – покоряването на шестия по височина връх на планетата и за духовно пътуване на алпиниста из Катманду и Тибет.

Изкачването на Чо Ойю е част от проекта на Атанас Скатов да преодолее всеки един от четиринадесетте пика на Земята. Вече два пъти е изкачвал Еверест, бил е на връх Лхотце, на Макалу, Аннапурна 1 и Манаслу. Зрителите ще чуят разказа на алпиниста за трудното оцеляване над 8000 метра над морското равнище без помощта на шерпи и без изкуствен кислород.

Атанас Скатов е единственият българин изкачил всеки един от седемте континентални първенци: Аконкагуа в Южна Америка, Карстенс пирамид в Австралия, Денали в Северна Америка, европейския първенец Елбрус, най-високия връх в Африка - Ухуру, Винсън Масиф в Антарктида и Еверест в Азия.

Сценарист на филма е Радостин Любомиров, режисьор Йоанна Капанова, а оператор Анна Андреева. Режисьор по монтажа е Цветослав Юруков, редактор - Антония Близнакова, продуцент на лентата е Надя Обретенова.

Повече за филма вижте във видеото от Радостин Любомиров, който разказа подробности в Сутрешния блок на БНТ1.

Гледайте документалният филм „Трудният път към върха“ тази неделя (16 декември) от 20:45 часа по БНТ 1!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
НС създаде анкетна комисия заради случаите с българските паспорти
НС създаде анкетна комисия заради случаите с българските паспорти
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Изненада от Пенелопе Крус и Хавиер Бардем
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Изненада от Пенелопе Крус и Хавиер Бардем