НОВИНИ

БНТ със студио за поклонението на Трифон Иванов

С аплодисменти България и Европа изпращат големия футболист Трифон Иванов. Така беше и снощи на стадиона във Виена, където той игра четири години. Феновете го боготворят - не само заради добрата му игра, но и заради сърцето, което той раздаде до последната си частица.

bnt avatar logo
от Георги Славчев
20:04, 15.02.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Близо 13 хиляди зрители на стадион "Дженерали Арена" във Виена показаха уважението и обичта си към Трифон Иванов с минута мълчание и аплодисменти. Голямото дерби на австрийския футбол между Аустрия и Рапид Виена започна с почит към бившия футболист на двата отбора, който със своята сърцата игра винаги стоеше високо в очите и на съотборници, и на съперници...

В България милиони са благодарни на Трифон за невероятните му изяви с националния отбор. Страховитият номер 3 изиграва 77 мача за Трикольорите, участва на Световното първенство през 1994 и 1998 година, както и на Еврофиналите през 96-а. Футболист номер 1 на България за същата година... Кариерата му започва в Етър Велико Търново, преди да премине в ЦСКА, където печели три титли и една купа на България. Играе още за испанския Бетис и швейцарския Нюшател Ксамакс.

Голям, но в същото време скромен, железен защитник, но добър човек извън терен. Това е Трифон Иванов за всички негови колеги през годините. Днес една пресконференеция започна с минута мълчание... за Туньо, както галено го наричаха.

Жителите на родното място на Трифон Иванов Горна Липница искат централния площад и главната улица в селото да носят неговото име. Българската национална телевизия ще покаже на живо поклонението пред големия футболист Трифон Иванов, което е в сряда, 17 февруари от 13 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Край на евтините таксита във Варна
Край на евтините таксита във Варна
Стоян Денчев подложи на съмнение забраната от Турция за  Доган и Пеевски
Стоян Денчев подложи на съмнение забраната от Турция за Доган и Пеевски