САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

„Медицински надзор" започна проверка на болницата в Пазарджик

Пълна проверка на болницата в Пазарджик започва "Медицински надзор" по разпореждане на здравния министър. Премиерът Бойко Борисов нареди директорът на лечебното заведение - д-р Васил Вълчев, да бъде освободен от поста след журналистическо разследване за издадени множество фалшиви ТЕЛК решения. Самият той има пожизнен ТЕЛК, издаден от негови подчинени. По случая се самозесира и Окръжната прокуратура в Пазарджик.

от Деница Торньова
18:16, 11.11.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Здравният министър е поискал от Националната експертна лекарска комисия да направи проверка на всички решения, издадени от ТЕЛК комисиите в болницата в Пазарджик. До проверката се стигна, след като стана ясно, че по документи и двамата председатели са с увреждания и са получили пожизнени ТЕЛК решения от собствените си комисии. Такова има и директорът на болницата д-р Вълчев. Той обаче отрича да има каквито и да било нередности.

Д-р Васил Вълчев - директор на МБАЛ-Пазарджик: ТЕЛК-овите решения всичко е ясно, нищо фалшиво няма. Те са от много години ТЕЛК-овите решения, какво съм виновен аз, че съм болен. Чувствам се страшно обиден.

Д-р Василев обясни още, че здравният министър само е стартирал процедурата по освобождаването му. Но смяната му като директор ще стане едва през декември, когато се очаква решението на извънредното Общо събрание на болницата.

Д-р Васил Вълчев - директор на МБАЛ-Пазарджик: Така че днеска, в този момент, аз съм все още директор. Нормалното нещо беше да минат тези проверки, които се насрочиха, дори не казвам как ще завършат, просто да приключат проверките и тогава да бях освободен.

Проверка по случая започна и Окръжната прокуратура. Предстои да бъде изискана медицинска документация, ще се разпитва и персонала на болницата, за да преценят разследващите дали са налице данни за извършено престъпление.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Денят на самотните сърца дойде с големи разпродажби в Китай
Денят на самотните сърца дойде с големи разпродажби в Китай
Българо-гръцката газова връзка ще бъде готова до следващата есен
Българо-гръцката газова връзка ще бъде готова до следващата есен