НОВИНИ

Борисов похвали военния министър за спряна поръчка

Премиерът Бойко Борисов похвали министъра на отбраната Николай Ненчев за спряна обществена поръчка за нови служебни автомобили. Това става ясно от стенограмата на днешното заседание на министрите.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:37, 02.03.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Борисов казва, че се радва, че всеки министър оглежда ведомството си. Той призовава всеки от правителството безкомпромисно да проверява може ли да се направи по-добре една поръчка и ако може, да се прави по-добре.

По повод усложнената обстановка с мигрантите, премиерът възлага на вътрешния и на военния министър още през почивните дни да организират съвместни учения с военните по границата ни с Гърция и Македония, които са подложени на най-силен миграционен натиск.


;

По този начин според Борисов ще се види къде какви са условията и ще може структурите да се стиковат с граничарите. Премиерът казва, че населението в Петрич и Сандански вече било настръхнало и трябва да се предприемат мерки. Той подчертава още, че ако бежанци влязат нелегално у нас през Гърция имаме споразумение с южната ни съседка да ги върнем обратно. Военният министър коментира по повод спряната обществена поръчка, че в момента е достатъчна наличната техника.

Николай Ненчев - министър на отбраната: "Става дума за една програма, това не са целеви средства, това е натовска програма, беше направено предложение към мен да закупим леки и високопроходими автомобили, нещо, което на този етап струва ми се не е необходимо".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още места в общинския приют за бедни във Варна
Още места в общинския приют за бедни във Варна
Ценко Чоков се сдоби с обвинителен акт
Ценко Чоков се сдоби с обвинителен акт