НОВИНИ

Борисов: "Цанков камък" е за прокурор, защото съоръжение за 1 млрд. не работи

Причината да бъде даден "Цанков камък" на прокуратурата е, че съоръжение за 1 милиард лева не работи и трябва да стане ясно кой е виновен. Това е обявил пред министрите на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов, става ясно от публикуваната стенограма. Борисов посочва още, че всички останали спекулации по темата са съзнателно разпространявани фалшиви новини.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
20:05, 16.08.2017 (обновена)
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

На пресконференция Цветан Цветанов и Десислава Атанасова уточниха, че сигналът до прокуратурата за хидровъзела "Цанков камък" не е насочен нито към БСП, нито към ДПС, нито визира персонална вина. Уточнението им е в отговор на вчерашното изявление на Корнелия Нинова, че ще съди всеки, който замесва името ѝ с проекта, както и на декларацията на ДПС.

Пътят до "Цанков камък" струва други 240 милиона, към съоръжение, което е изпразнено, счупило се е, ремонтира се и сега, в най-големите жеги, когато климатиците работят на пълни обороти, страната не може да ползваме енергия от него, обяснява премиерът пред министрите.

Затова и Борисов посочва, че от ГЕРБ атакуват качеството и питат кой ще понесе отговорност. И, по думите му, естествено, се обръщат към мандатоносителите през тези периоди ДПС и БСП. Той разказва пред министрите, че през уикенда видял във вестника празния язовир и тогава се обадил на Теменужка Петкова с думите, че съоръжение за 1 милиард не работи, губят се пари и прокуратурата трябва да бъде сезирана. Това е истината, а всичко друго тиражирано, че ще има извънредно положение и едва ли не война са съзнателно обмислени и подготвени фалшиви новини, категоричен е премиерът Борисов.

Връщайки се назад във времето той определя като напълно провалени и проектите на предишните управляващи за Северната тангента и "Дунав мост 2", както и за магистралите "Струма", "Люлин", "Марица". Последните нарича дори паметници на глупостта и заявява, че щетите от тези управления се влачат десетки години. Допълва, че "ако за всяка тяхна глупост ги даваме на съд, съдилищата ще работят непрекъснато".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортисти и музиканти подкрепиха диабетния лагер на Асоциация „Докосни дъгата
Спортисти и музиканти подкрепиха диабетния лагер на Асоциация „Докосни дъгата"
​Големият пожар край Ямбол вече е овладян
​Големият пожар край Ямбол вече е овладян