НОВИНИ

Мирослав Боршош вече е обвиняем заради скандала с НДК

Бившият изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош вече официално е обвиняем. Той ще отговаря за нецелево изразходване на 1.7 млн лв., отпуснати на НДК за подготовката за българското председателство на Европейския съюз, както и за безстопанственост. Тази сутрин Боршош се яви пред следствието, за да се запознае с обвинението. Наблюдаващите прокурори вече са разпитали вицепремиера Томислав Дончев, а до края на седмицата ще бъдат разпитани още двама министри.

bnt avatar logo
от БНТ
11:30, 19.07.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

"Бях привлечен като обвиняем за нецелесъобразно изразходване на средства.", каза Мирослав Боршош, след като получи обвинението си във връзка със скандала с НДК.

Той трябваше да бъде разпитан утре, но в късния следобяд вчера, явяването му беше преместено за днес. Бившият изпълнителен директор на НДК дойде в 10:45 и остана близо половин час в сградата на НСС.

Мирослав Боршош, бивш изпълнителен директор на НДК: Бях привлечен като обвиняем за нецелесъобразно изразходване на средства. Поисках, но не ми бяха представени никакви доказателства. Не се отказвам от нищо, което беше направено през тези две години. Заставам зад работата си и зад всичко, което сме постигнали. Всичко, което сме направили, е не само важно и значимо, но и по законов път. Във вторник пред временната комисия ще представя своята позиция и истината по случая.
Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: Повдигнатото обвинение за умишлена безстопанственост е за ползването на лекия автомобил "Лексус", като това е само един от 4000 договора. Има доста такива договори, така че предстои вероятно повдигане на обвинение и за други такива престъпления. Установено е до момента на отпускането до края на януари тази година средствата, които са изразходвани нецелево, са 1,7 млн лв. Така че е назначена допълнителна съдебно-счетоводна експертиза, която да установи каква част от тези целеви средства са изразходвани до края на неговия мандат.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП иска национално съгласие за ограничаванe свободната продажба на земя
БСП иска национално съгласие за ограничаванe свободната продажба на земя
Ново осветление ще има в три квартала на Русе
Ново осветление ще има в три квартала на Русе