НОВИНИ

Алпинистът Боян Петров получи наградата "Мъж на годината"

Алпинистът Боян Петров е "Мъж на годината" за 2016 година. Негови подгласници са писателят Георги Господинов и параолимпиецът Ружди Ружди. Водещата на "Още от деня" Поли Златарева стана "Мис ТВ чар".

Петър Георгиев
от Петър Георгиев
22:50, 28.02.2017
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Боян Петров не обича да бъде в светлината на прожекторите. Както сам казва, неговото място е на върха, под слънцето. Тази вечер обаче той покори един по-различен връх. Мъж на годината.

Боян Петров - Мъж на годината за 2016: "Беше абсолютно достоен, така, дуел и, по някакъв начин, теб да те посочат и да кажат, "Ти си номер 1"... Велико чувство."
Боян Петров - Мъж на годината за 2016: "Шест осемхилядника ме чакат и искам да ги направя по най-бързия начин, така че България да стане седемнайстата нация, излъчила алпинист с всичките осемхилядници."

Подгласници на Петров останаха писателят Георги Господинов и параолимпийският златен медалист Ружди Ружди. БНТ също получи ценно място в церемонията. Водещата на "Още от деня" и редактор на "Панорама" Поли Златарева беше избрана за "Мис ТВ Чар".

Поли Златарева - журналист на БНТ: "Това е жест на колегите. Което е много важно - че идва награда от колеги. И е жест към нашата работа, приемам я като награда за БНТ, за журналистиката в БНТ и като още едно доказателство, че БНТ е прекрасна школа за най-добрите журналисти в България."

В останалите категории отличия заслужиха инженерът Сергей Петров, д-р Коста Костов, журналистът Драгомир Симеонов и писателят Антон Дончев. А за уникалната арт инсталация "Плаващи кейове" Христо Явашев - Кристо и екипът му получиха специална награда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водещата на Още от деня Поли Златарева стана Мис ТВ чар
Водещата на "Още от деня" Поли Златарева стана "Мис ТВ чар"
Инцидент по време на реч на френския президент Франсоа Оланд
Инцидент по време на реч на френския президент Франсоа Оланд