НОВИНИ

Бойко Борисов и Цецка Цачева откриха нова сграда на СРС и СРП (СНИМКИ)

Премиерът Бойко Борисов и министърът на правосъдието Цецка Цачева откриха нова сграда на Софийския районен съд и Софийската районна прокуратура.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
11:07, 18.09.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Тази модерна сграда ще се ползва от едни от най-натоварените съд и прокуратура в страната, каза Цецка Цачева. Само добрите материални условия не са гаранция за качествено правораздаване за справедлив бърз и ефективен процес, каза Цачева.

Необходими са много умения, неспирно повишаване квалификацията на магистратите и преди всичко правосъдие по независимо убеждение на магистрата - правосъдие, което очакват гражданите, с гарантирано справедлив процес и равенство пред закона, добави министър Цачева.

Премиерът Борисов призова медиите да си спомнят как е изглеждало мястото, където е сградата на СРС. Това беше един изцяло компрометиран обект, за който са дадени десетки милиони левове, но протекъл и разрушен, каза Борисов. Не знам дали има осъдени за тази "корупционно компрометирана схема" и затова е много знаково, че най-големите съд и прокуратура ще имат възможност оттук да наблюдават и това повече да не се допуска, каза Борисов. Догодина ще заделим средства и ще започнем ремонта на сградата на СРС, която е зад БНР, каза Борисов.

Наказателното отделение на Софийския районен съд и Софийска районна прокуратура ще започнат работа с граждани в сградата на "Ген. М. Д. Скобелев" от 2 октомври.

От бюджета на съдебната власт са вложени около 14 млн. лв. от сключването през 2013 г. на договора за изпълнение и инженеринг за преустройство на сградата за нуждите на СРС и СРП до 2016 г. Така се решава дългогодишният проблем на Софийска районна прокуратура, която в момента е разположена в пет съдебни имота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава разследването на взрива в лондонското метро
Продължава разследването на взрива в лондонското метро
Математическата гимназия в Русе отново търси „Моите будители“
Математическата гимназия в Русе отново търси „Моите будители“