НОВИНИ

Сериозен ръст на разкрити стоки-ментета, внесени у нас

Сериозен ръст на разкрити нелегални стоки, внасяни у нас, които имитират световноизвестни марки отчитат от Агенция "Митници". За първите шест месеца на годината са задържани двойно повече контрабандни дрехи, обувки, парфюми и аксесоари в сравнение със същия период на 2016-а. Според органите за контрол по границите това се дължи на завишено търсене на по-евтините стоки-ментета.

bnt avatar logo
от БНТ
09:00, 18.09.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Иззетата стока се унищожава от властите. Само преди дни митничари от Русе задържаха поредна пратка дрехи - имитация на световноизвестни марки. Фалшификатите са били смесени с редовна стока и така са влезли у нас от Турция. Крайната им дестинация е била Украйна.

Тамара Влайкова - говорител на Агенция "Митници": За първите шест месеца на тази година има 268 случая на задържане на стоки, за които съмнение, че нарушават права на интелектуалната собственост. Задържани са над 600 хил. артикула. За сравнение с цялата минала година задържаното количество е 635 хил. артикула.

Най-често задържаме фалшиви стоки по южните ни граници и на митнически пункт Капитан "Андреево" и "Лесово". Немалко количество се задържа и във Варна и на митница аерогара София. Това са основните входни точки, обясни говорителят на Агенция "Митници".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-малко бебета са се родили от началото на годината в АГ болницата във Варна
По-малко бебета са се родили от началото на годината в АГ болницата във Варна
Международно авиошоу в Атина
Международно авиошоу в Атина