Бойко Борисов: Искаме Балканите да станат пример в Европа за мир и стабилност

Ние искаме да излъчваме от Балнаките мир, стаблноост, просперитет, заяви премиерът Бойко Борисов на четиристранната балканска среща в Евксиноград.

от БНТ
18:49, 03.10.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Всичко това е в името на хората, тяхното спокойствие, благоденствие,повишаване на доходите, развитие на туризма и общите ни проекти, допълни той.

Според Борисов факта, че премиерът е на Сърбия е на срещата показва, че всички настояват и знаят, че естественото място на Сърбия е в ЕС. Между Гърция, България, Румъния, Хърватия, Словения, Австрия, Унгария не може да стои държава неприета в ЕС.

Бойко Борисов, министър председател: Всички ние полагаме усилия, за да може този процес да бъде ускорен и това ще е в полза на мира, стабилността и сигурността на Балканите и цяла Европа. Имаме редкия шанс България и Гърция да са мотори в този процес. Редкия шанс след нас да Австрия и Румъния, които да направят всичко възможно за Дунавската стратегия, а Сърбия е изключително важна държава и в едната посока като Балкани и за Дунавската стратегия.

На Балканите сме се разбрали да няма велики, всички сме равни и с една единствена идея да развиваме нашите отношения, че Балканите да станат пример в Европа, не като място за войни и убийства, а мир, стабилност, просперитет, изтъкна още Борисов.

Бойко Борисов, министър председател: Не сме малък пазар, четирите държави заедно, БВП се вдига. Нашата позиция не е срещу някого, ние искаме да помогнем на ЕС да не мисли за нашия регион, да не създаваме проблеми в нашия регоион. Търсим развитие, а не спорове.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Европейски университети представят образователните си програми във Варна
Европейски университети представят образователните си програми във Варна
 Христо Стоичков остро осъди насилието в Каталуния (видео)
Христо Стоичков остро осъди насилието в Каталуния (видео)