НОВИНИ

Бойко Борисов се яви като свидетел по делото срещу Сергей Станишев

Премиерът Бойко Борисов се яви като свидетел по делото срещу Сергей Станишев - за 7-те изгубени секретни доклади. Разпитът беше поискан от защитата.

bnt avatar logo
от БНТ
19:54, 09.03.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Премиерът беше разпитван около половин час при закрити врата. След това каза, че опитал да обясни технологията, по която влизат и излизат доклади в секретното деловодство. 6 години по-късно Борисов, който тогава подаде сигнала срещу предшественика си, предположи, че става дума за небрежност, но по думите му - това бил полезен опит и оттогава всички премиери следели с внимание документацията.

Всичко започна, след като бившият съветник в ДАНС Алексей Петров занесе на Борисов екземпляр от секретен доклад, за който беше обявено, че липсва от МС.

Бойко Борисов - премиер на България: Колкото и да ви се струва странно, се опитах да помогна на колегата Станишев, защото огромният оборот документи, които влизат в МС, може на всеки да му се случи да пропусне нещо. То не променя, това което съм направил и което считам, че тогава като документи, че не ги е имало. Но считам, че действително в едно такова забързано ежедневие би могло и някой да го подведе, особено ако има недобросъвестни и с умисъл да го направят. Не казвам какъв е случаят, има съдия, който ще каже накрая има ли вина или не.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Назначена е проверка на обществена поръчка за охрана
Назначена е проверка на обществена поръчка за охрана
Още не е ясно кой ще чисти Варна
Още не е ясно кой ще чисти Варна