НОВИНИ

Започва проверка по сигнала за побой над варненци от охранители

Полицията започна проверка по сигнала за нанесен побой над варненци от служители на охранителна фирма.От фирмата, чиито служители са участвали в инцидента, също проверяват случая. Целта е да се установи има ли превишаване на правата на охранителите. Инцидентът стигна до БНТ, след като варненец изпрати видео, в което е заснел как служители на СОТ се държат агресивно с няколко души , които видимо са в нетрезво състояние.

bnt avatar logo
от БНТ
19:47, 09.03.2016
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Инцидентът стигна до БНТ, след като варненец изпрати видео, в което е заснел как служители на СОТ се държат агресивно с няколко души , които видимо са в нетрезво състояние.

От охранителната фирма потвърдиха, че във въпросната вечер, техни служители са реагирали на стандартен сигнал от паник бутон в магазин за хранителни стоки на улица "Д-р Железкова" във Варна.

Стефан Ганков - изпълнителен директор: При което се констатира, че лица в нетрезво състояние, двама мъже и една жена създават проблеми. Едното от лицата е задържано от полицията. Служителите на СОД- Варна твърдят, че са били обиждани и псувани. Мъжът от двойката е успял да наплюе един от нашите служители и в този момент другият го е ритнал по крака. За побой в случая не може да става дума.

Според варненеца, станал свидетел на случилото се обаче, агресия е имало единствено от страна на охранителите.

Аз първоначално не мислех, че ще случи такова нещо. Мислех си че всичко ще е в рамките на някаква общоприета норма и правила. Хората наистина бяха във видимо нетрезво състояние...но въпреки всичко не съм видял хората да показват агресия освен това, те говориха на висок глас, някои от тях пееха, но за мен това не е основание тези хора да бъдат бити.

От охранителната фирма правят собствена проверка дали техните служители са прекрачили границата.

Стефан Ганков- изпълнителен директор: По принцип такива действия не могат да бъдат толерирани и охранители рядко си позволяват, ако въобще си позволяват да влизат в такива конфликти...може би, когато един мъж го псуват на майка, трудно ще се въздържи да не отреагира физически.

Не се знае колко време ще отнеме проверката на охранителната фирма и на полицията във Варна. Припомняме, че през март миналата година охранители пребиха човек до смърт в голям търговски център. По случая бяха задържани трима души, а обвинителният акт срещу тях беше внесен в съда миналата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още не е ясно кой ще чисти Варна
Още не е ясно кой ще чисти Варна
Боян Петров поема към нови хималайски върхове
Боян Петров поема към нови хималайски върхове