НОВИНИ

БСП поиска от АПИ да предостави договора за изграждане на 134 км. от АМ „Хемус“

Депутати от БСП поискаха от Агенция „Пътна инфраструктура“ да им предостави договора за изграждане на 134 километра от магистрала „Хемус“ с държавното дружество „АвтоМагистрали“. Според народните представители от левицата то е с лоши финансови показатели и няма капацитет да се справи с изграждането на пътя. В отговор министърът на регионалното развитие обвини БСП, че разпространява фалшиви новини.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:31, 14.01.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Строителни фирми, които в края на миналата година протестираха в София срещу искането на социалистите за проверка на качеството на магистралите, са се облагодетелствали след това, твърдят от БСП.

Елена Йончева - депутат БСП: Малко след това същите фирми получиха без обществена поръчка,без търг, без конкурс 1 милиард 350 милиона лев за доизграждането на магистрала „Хемус“.
Томислав Дончев - вицепремиер: Това е вид изключение в Закона за обществените поръчки и е позволено. Дружеството е 100% собственост на възложителя, това му е типичната дейност.
;

Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова обвини БСП, че разпространяват фалшиви новини и атакуват управлението там, където има добри постижения. Уточни, че на 20 декември АПИ сключва договор с държавната фирма „Автомагистрали“ за изграждане на 134 км. от АМ „Хемус“, а документът ще бъде предоставен на левицата.

Петя Аврамова - министър на регионалното развитие - Автомагистрали ЕАД: няма сключени договори с подизпълнители за изграждане на АМ „Хемус“. Няма изплатени аванси за изграждане на АМ „Хемус“.

Зам.-министър Николай Нанков отбеляза, че Автомагистрали ЕАД има подписани рамкови споразумения с десет юридически лица за доставка на материали, наем на техника, които са за цялата текуща дейност на фирмата.~

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изграждат 9 нови сгради за възрастни хора и хора с увреждания
Изграждат 9 нови сгради за възрастни хора и хора с увреждания
Кой ще изхарчи монетите от фонтана Ди Треви?
Кой ще изхарчи монетите от фонтана "Ди Треви"?