НОВИНИ

БСП посъветва ГЕРБ да приемат фактите за опасността от спиране на еврофондовете

По повод вчерашните обвинения към БСП от страна на Бойко Борисов, днес говорителят на левицата Жельо Бойчев посочи, че обидите не са политически аргумент, а признак на слабост. Вчера лидерът на ГЕРБ заяви пред партийния актив, че средствата от еврофондовете винаги са спирани, когато БСП е на власт. Борисов каза още, че ще иска становище от Еврокомисията заради твърденията на левицата, че има опасност от спиране на евросредства.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
17:19, 23.01.2017 (обновена)
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Според Бойчев преди да нарича социалистите лъжци, Бойко Борисов би трябвало да се съобрази с фактите, които сочат, че България има само 12 от 45-те задължителни условия залегнали в споразумението за партньорство по оперативните европрограми, а три програми въобще не са стартирали.

Жельо Бойчев - говорител на БСП: Мантрите срещу комунизма, особено от страна на бивши комунистически членове звучат изключително нелепо. Съветвам ги с достойнство да приемат фактите и безпроблемно да се оттеглят от властта.

Жельо Бойчев уточни, че БСП не е твърдяла, че има спрени европейските оперативни програми , а е предупредила за опасност от тяхното спиране заради бездействието на ГЕРБ.

Той определи като поредната бомба, заложена от отиващия си кабинет , състоянието на енергетиката ,която според левицата е съсипана от правителството на ГЕРБ.Като аргумент беше посочено , че от нетен износител на електроенергия България се е превърнала във вносител и затова свидетелства внесената миналата седмица еленергия от Румъния и Турция.Според Таско Ерменков с недалновидното си управление от ГЕРБ са довели водните баланси на държавата,свързани с производството на ток под санитарния минимум.

Таско Ерменков: Запасите от въглища, които по закон трябва да поддържат съответните електроцентрали, и които са гаранция за нормално осигуряване на доставките на електроенергия също са под норматива , който се изисква за тях , особено за ТЕЦ Марица - Изток 2, който е основния гарант на нашата електроенергийна система в случай на повишено търсене.

В крайна сметка се вижда, че и в енергетиката ГЕРБ се оказа по-лош от природно бедствие.

Според Ерменков страната ни няма повече резерви. Той отново посочи като изход от подобни кризи продължаването на строежа на АЕЦ Белене и намиране на начин поне част от предвидения преди години Южен поток все пак да мине през България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бездомните хора от общинския приют нямат храна
Бездомните хора от общинския приют нямат храна
Гръцките фермери с първи протестни действия
Гръцките фермери с първи протестни действия