НОВИНИ

БСП ще обжалват решението на ЦИК за "Коалиция за България"

От БСП ще обжалват пред Върховния административен съд решението на ЦИК да регистрира партия АБВ и нейните коалиционни партньори под името "Коалиция за България". Социалистите ще подадат жалба и в Комисията за защита на конкуренцията, както и в патентното ведомство.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
19:15, 10.04.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

От БСП представиха днес патента си върху името "Коалиция за България " в 14 различни класа, които включвали всички стоки, услуги и дейности, свързани с предмета на дейност на партията. Според социалистите, АБВ притежавала марката само в един клас.

Кирил Добрев, зам. председател на БСП: Да копираш модел отпреди 20-30 години, в който търсиш подобна абревиатура на партия, за да заблуждаваш избирателя, днес е вече нелепо.

От БСП са недоволни и от определените от ЦИК председатели и секретари на 31-на Районни избирателни комисии. Според Добрев това са двете ключови позиции, с чийто подпис един протокол става валиден. На ГЕРБ се падали 29 председатели и двама секретари, на БСП - един председател и 13 секретари, а на ДПС - един председател и 16 секретари.

Кирил Добрев, зам. председател на БСП: ДПС и ГЕРБ ще управляват по днешните решения на ЦИК изборния процес на 26 май.

БСП обжалва решенията на ЦИК в осем области.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът прие доклада за дейността на СЕМ
Парламентът прие доклада за дейността на СЕМ
 Проф. Минасян: Климатът у нас е за кокошкарски инвестиции
Проф. Минасян: Климатът у нас е за "кокошкарски" инвестиции