НОВИНИ

В благоевградското село Стоб произвеждат бира "Брекзит"

От година парижани се хвалят, че в един от местните пъбове предлагат бира с многозначителното име „Брекзит". Вече и в Благоевград могат да се похвалят, че са в крак с модата, защото бира „Брекзит" има и у нас. Идва от малка, но иновативна фабрика в благоевградското село Стоб, а името преприемчивите собственици патентовали още през 2017 година.

bnt avatar logo
от А. Сукалинска, Д. Балджиев
18:30, 10.04.2019
5770
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Бирата „Брекзит" се предлага само в кенове от 500 милилитра и е с доста специфичен вкус, защото има повече хмел.

Антония Сукалинска: Бирата се произвежда и доставя от Мездра, след което се излива в тези контейнери. Следва обработка, която трае около 40 минути и кенчетата излизат опаковани и готови да бъдат доставени в магазините.

А името „Брекзит" всъщност е резултат от правописна грешка, разказват собствениците на фабриката, които преди година и половина решили да патентоват бира, но с името - „Беркзит".

Димитър Стойков, собственик на фабрика за бутилиране на бира: Бяхме шокирани, че всъщност ние сме регистрирали марката Brexit, а не Беркзит, както искахме, така получи се доста интересно. Решихме да я развием като бранд. Направихме една доста привлекателна опаковка с елементи от Биг бенд, английското знаме и така всичко актуално.

Собствениците имат планове да продават бирата и на английския пазар. Преди това обаче ще изчакат отзивите на британските туристи, които това лято ще дойдат на българското Черноморие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тотнъм взе крехък аванс срещу Сити
Тотнъм взе крехък аванс срещу Сити
Ротвайлери нахапаха три деца и възрастен мъж в Железница
Ротвайлери нахапаха три деца и възрастен мъж в Железница