САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

БСП внесе за втори път искане за независима проверка на магистралите

БСП внесе за втори път искане до Агенция "Пътна инфраструктура" за независима проверка на магистралите у нас. Сега обаче то е подписано от всички 79 депутати на левицата. Причината за повторното внасяне са поисканите от Камарата на строителите в България оставки на четиримата депутати, Елена Йончева, Крум Зарков, Христо Проданов и Георги Свиленскси, внесли първото искане.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова Светлозара Казасян
16:55, 14.11.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обясни днес, че съдържанието на искането от миналата седмица се покрива с днешното - независима европейска лаборатория да провери определени участъци от магистралите ни, които са строени през последните пет години. Разликата е в броя на подписалите я депутати - от 21 на 79.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Камарата на строителите реагира абсолютно неадекватно, заявявайки, че иска оставката на тези четирима депутати, поставяйки срок тя да бъде подадена до 18-ти и заплашвайки, че ако това не се случи, те ще блокират парламента и няма да ги допускат до работа. Това е драстично нарушаване на закони, на правила. Днес с тези 79 подписа заставаме зад четиримата колеги, цялата парламентарна група е това.

От Камарата на строителите днес обясниха, че никога не били против проверките.

Илиян Терзиев, председател на УС на Камарата на строителите в България: Разбира се проверки има и те са били и по време на строителството и сега. Въпросът е следният - бихме желали, ако може да не се шуми преди да се докаже каквато и да е била вина.Това е нашето желание.

От АПИ пък уточниха, че подготвят отговор до депутатите, като проверяват всички закони, регламентиращи проверка от външни лица. Добавиха и че исканата проверка е както за участъци, построени през последните години, така и за отсечки от "Тракия" и "Хемус", изграждани в предишни периоди. Включително и през 2005-2007 година.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Франция с нови мерки, за да спре протестите срещу цените на горивата
Франция с нови мерки, за да спре протестите срещу цените на горивата
МВР-Сливен организира извънредни срещи с кметове
МВР-Сливен организира извънредни срещи с кметове