НОВИНИ

Бургаски криминалисти разкриха крупна интернет измама на бургазлия

Той се е представял за момиче, което спешно се нуждаело от пари, за да се прибере от Гърция.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
11:52, 17.11.2017
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

В социалната мрежа 38-годишният Милен Стойчев си направил няколко фалшиви профила на младо момиче.

Любомир Петров-адм.рък. на Апелативна прокуратура- Бургас : Този профил възбудил заблуждение у много лица, че тази Мария Василева, заедно с майка си е в Гърция, където бедстват, нямат никакви пари, не могат да си купят билет да се върнат в България, счупени са телефоните им и нямат пари за техен ремонт."

За времето от април 2014 до юни тази година 100 души предимно мъже са се отзовали на молбите на Мария и превели 40 000 лв по сметка в българска банка на името на бабата на Стойчев, която била с почти същото име - Марийка Василева.

Ст.комисар Калоян Калоянов- директор на ОД на МВР-Бургас-„Сумите, които са превеждани, са най- различни по размер- като се започне от 10 евро и се стигне до 250 евро. Най-разнообразни са."

Защитата на Милен Стойчев поиска клиентът му да бъде освободен от ареста, защото гледал 74 годишната си баба. Тя не можа да обясни с какво точно се занимавал внукът ѝ.

Марийка Василева-баба на Милен - "Те спряха повече да дават пари от банката и ние отидохме да видим защо, защото тука ние се обадихме по телефона-казаха грешка и там като отидохме казаха, че трябва да се развали таз сметка."

Адвокатът на задържания ще поиска съдебно-психиатрична експертиза, защото не вярва той да е извършил толкова измами.

Марко Марков - служебен защитник - "Дали има някаква патология в него или е някакъв човек, който е с психика на Джеймс Бонд."

Пред съда Милен Стойчев запази мълчание.

От Бургаската прокуратура съобщиха , че разполагат с оперативна информация за сметки и в други банки и за други схеми за измами на задържания.За последните 6 години той има само 1 месец трудов стаж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Главчев подаде оставка, Цвета Караянчева е новият председател на НС
Димитър Главчев подаде оставка, Цвета Караянчева е новият председател на НС
В Пазарджик цената на яйцата достигна 45 стотинки
В Пазарджик цената на яйцата достигна 45 стотинки