НОВИНИ

Частично бедствено положение заради дъждовете в Клисура, Розино и Слатина

Големи наводнения в карловското село Розино. Късно снощи там се е изсипало огромно количество дъжд и е паднала градушка с големина на орех. Цели улици са разрушени от водата, наводнени са над 50 къщи в ромската махала, има запушени шахти. В Клисура дъждовете също са нанесли поражения. От снощи е обявено частично бедствено положение за Клисура, Розино и Слатина. По пътя Розино-Слатина има много паднали дървета, което затруднява движението.

bnt avatar logo
от БНТ
10:56, 16.07.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Продължава бедствената ситуация в карловското село Розино, където тази нощ пороят наводни 50 къщи и отнесе уличните настилки. Няма бедстващи хора, но стотици имат достъп до домовете само пеша, защото повечето улици са непроходими за автомобили.

Нито Пожарната, нито Бърза помощ могат да преминат по тях, оплака се кметът на селото Ангел Шаламанов. Хората от ромския квартал са се евакуирали през нощта. Пораженията са най-вече в централната част на селото, където не работят магазините, защото складовете със стоката им са наводнени. Екипи на Пожарната са отводнявали приземни етажи цяла нощ, към момента повечето къщи са отводнени. Улиците се разчистват с техника, защото има много наноси и разбит асфалт.

Вече е проходим главният път София - Карлово - Бургас. Успокоява се и ситуацията в Клисура, където тази нощ се скъса малка речна дига и предизвика наводнения. Заради паднал електрически стълб, има къщи в района без ток, но от EVN работят по отстраняване на аврията. Само за два часа снощи е паднал огромно количество дъжд, който е наводнил всички дерета и водосбори в района.

Днес експерти от кризисния щаб, свикан от кмета на Карлова Емил Кабаиванов, ще описват материалните щети.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още коментари от журналистите Даниела Кънева и Емил Спахийски
Още коментари от журналистите Даниела Кънева и Емил Спахийски
Стоян Сталев: Трябва да се върне доверието в стабилността в Турция
Стоян Сталев: Трябва да се върне доверието в стабилността в Турция