НОВИНИ

Четирима арестувани в Ротердам за терористична дейност

Холандската полиция арестува четирима души, единият от които е швед, по подозрение за участие в дейности, свързани с тероризъм, съобщиха от прокуратурата.

четирима арестувани ротердам терористична дейност
bnt avatar logo
от БНТ
17:03, 26.12.2017
Чете се за: 00:33 мин.
По света

"Полицията на Ротердам задържа четирима мъже, включително един швед, заподозрени в участие в свързани с тероризъм действия", казаха от прокуратурата.

Единият от задържаните, 29-годишен, пристигнал в неделя с полет от Стокхолм, докато останалите трима – на 2-,23 и 30 години – пристигнали от градовете Влаардинген, Делфт и Гоуда в югозападните райони на страната.

Полицията претърси три жилища в трите града и се сдоби с информация, но не откри оръжия или експлозиви. Задържаните остават в ареста в очакване на поява пред съда.

Холандски гражданин беше осъден през ноември на четири години затвор за подготвянето на терористична атака, след като след ареста му в Ротердам миналата година полицията откри пушка и голямо количество фойерверки. При друг случай холандски военен простреля мъж, въоръжен с нож, на летище „Шипол“ в Австердам, но властите казаха, че случаят няма връзка с тероризъм.

Засега Холандия остава извън вълната от терористични атаки, които разтърсиха европейските ѝ съседи през последните години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
25 000 души от 115 страни стават собственици на рушащ се френски замък
25 000 души от 115 страни стават собственици на рушащ се френски замък
Инициативна група подкрепи кандидатурата на Путин за президент
Инициативна група подкрепи кандидатурата на Путин за президент