НОВИНИ

Четирима от пострадалите на АМ "Тракия" остават в тежко състояние

14 души от пострадалите при верижните катастрофи на автомагистрала „Тракия“ са настанени в УМБАЛ „Св. Анна“ (Окръжна болница). От тях четирима са в по-тежко състояние. Те са в реанимация в тежко състояние и не може да се изключи опасността за живота им, каза д-р Славчо Близнаков, изпълнителен директор на УМБАЛ "Св. Анна".

bnt avatar logo
от Агенция "Фокус"
08:30, 06.07.2017
Чете се за: 00:25 мин.
Още

По думите му, единият пациент има счупване на шийни прешлени, с увреждане на гръбначния мозък и неговото състояние е много тежко. „Има две жени с черепно-мозъчни травми, при които са възможни усложнения. Има жена с травма на сърце, гръдно-коремна травма. Настанен в болницата е и младеж със счупване на бедро и предмишница, което също е тежка травма“, уточни д-р Близнаков.

Всички са стабилизирани и състоянието им е предвидимо. В момента се провеждат лечебните мероприятия. „Взаимодействието с екипите на Спешна помощ беше изключително добро, както и цялостната организация на екипите на болницата. 14 души наред с останалата дейност в болницата ме кара да се гордея с персонала, с лекарите и сестрите. 14 души е изключително голямо натоварване и екипите се справиха отлично“, каза още д-р Славчо Близнаков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очакванията за речта на Доналд Тръмп във Варшава
Очакванията за речта на Доналд Тръмп във Варшава
Задържаните в Асеновград обжалват арестите
Задържаните в Асеновград обжалват арестите