Чистачките от столичното летище благодариха на премиера

Спирането на поредната обществена поръчка - този път за почистване на летище София на стойност 12 милиона лева - накара чистачките на летището да поискат среща с премиера. Тази вечер те очакваха Борисов на връщане от Брюксел, но в крайна сметка срещата им се оказа виртуална, чрез скайп, защото Съветът на евролидерите в Брюксел продължи повече от предвиденото.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов Оператор: Мирослав Милков
23:26, 19.02.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Първа щастливата новина разбрала Евелина Петрова, която е чистачка на летище София. Лично премиерът й се обадил тази сутрин.

Евелина Петрова: За един момент ми мина през главата мисълта, че може да е някаква постановка. В най-смелите си мечти не съм предполагала, че ще получа такова обаждане.

В знак на благодарност, че ще останат на работа чистачките носеха на премиера цветя и баница. Той обаче така и не кацна на правителствения ВИП. Поздрави ги обаче по скайп.

Бойко Борисов, министър-председател: Дойде на нашата поща Вашето питане, проверих го. Нищо не налага да се аутсорсва тази дейност. Готвим летището за концесия хубаво е вие да бъдете включени в договора за концесията така, че да ви се запазят придобивките.

"Това означава хляб за децата ми", казва служителка.

"Тази вечер ще спим спокойно. Тези 100 семейства", зарадва се друга.

В знак на признателност премиерът получи символичен подарък: "Искам да Ви подаря една метла с трибагреника, с която да изметете всички корупционни сделки, които петнят името Ви и нашата държава и огромно благодаря."

Отговорът на премиера: "То бая метли съм извъртял за тези години. Чистиш, чистиш и все някъде остава нещо. Една, две седмици с метлата, после ще минем с парцала и мисля, че ще са доволни от хигиената в държавата".

В края на срещата премиерът обеща, че веднага щом се върне от Брюксел ще взема своя подарък.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Партията на гнева
Партията на гнева
Борисов: Докладът на Аликс партнърс отива в парламента
Борисов: Докладът на "Аликс партнърс" отива в парламента