НОВИНИ

Чистачките от столичното летище благодариха на премиера

Спирането на поредната обществена поръчка - този път за почистване на летище София на стойност 12 милиона лева - накара чистачките на летището да поискат среща с премиера. Тази вечер те очакваха Борисов на връщане от Брюксел, но в крайна сметка срещата им се оказа виртуална, чрез скайп, защото Съветът на евролидерите в Брюксел продължи повече от предвиденото.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов Оператор: Мирослав Милков
23:26, 19.02.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Първа щастливата новина разбрала Евелина Петрова, която е чистачка на летище София. Лично премиерът й се обадил тази сутрин.

Евелина Петрова: За един момент ми мина през главата мисълта, че може да е някаква постановка. В най-смелите си мечти не съм предполагала, че ще получа такова обаждане.

В знак на благодарност, че ще останат на работа чистачките носеха на премиера цветя и баница. Той обаче така и не кацна на правителствения ВИП. Поздрави ги обаче по скайп.

Бойко Борисов, министър-председател: Дойде на нашата поща Вашето питане, проверих го. Нищо не налага да се аутсорсва тази дейност. Готвим летището за концесия хубаво е вие да бъдете включени в договора за концесията така, че да ви се запазят придобивките.

"Това означава хляб за децата ми", казва служителка.

"Тази вечер ще спим спокойно. Тези 100 семейства", зарадва се друга.

В знак на признателност премиерът получи символичен подарък: "Искам да Ви подаря една метла с трибагреника, с която да изметете всички корупционни сделки, които петнят името Ви и нашата държава и огромно благодаря."

Отговорът на премиера: "То бая метли съм извъртял за тези години. Чистиш, чистиш и все някъде остава нещо. Една, две седмици с метлата, после ще минем с парцала и мисля, че ще са доволни от хигиената в държавата".

В края на срещата премиерът обеща, че веднага щом се върне от Брюксел ще взема своя подарък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Партията на гнева
Партията на гнева
Борисов: Докладът на Аликс партнърс отива в парламента
Борисов: Докладът на "Аликс партнърс" отива в парламента