Финансирането на съсловните организации да е от лични средства и членски внос

Финансирането на съсловните организации трябва да е от личните средства и членския внос на участниците. Това финансиране е предостатъчно те да постигнат целите си, заяви в студиото на "Още от деня" Данаил Кирилов от ГЕРБ, председател на Комисията по правни въпроси в парламента. В полза на самите организации е да осветляват финансирането си.

от БНТ
18:35, 12.07.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Бихме желали да сме сигурни, че има равенство във финансирането на тези организации и че няма една от тях фаворит. Защото едно е да се финансира с 10 лв. членски внос, друго е 10 милиона финансиране, заяви Данаил Кирилов.

"За да сме сигурни, че има абсолютна независимост, всички донори и техните интереси и програми, би трябвало да се осветлят. защото както казват колегите от Патриотичния фронт - напълно спокойно подсъдим в България може от сметка в чужбина да финансира съдийска организация, в която членуват съдии, които гледат делото по конкретното обвинение. Как да се преодолее това притеснение? Това е в интерес на съсловните организации", каза Кирилов.

Според него дейността по даване на становища, по изготвяне на становища, не изисква такъв огромен финансов ресурс, който да налага специални донорски проекти и програми.

Кирилов заяви, че няма яснота за участието на съсловни организации в проекти на ЕС и с кои субекти заедно участват.

Той заяви, че ще внесе допълнение към законопроекта, за да могат всички съсловни организации да участват в такива проекти.


Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Над 80 души направиха жива верига, за да спасят давещо се семейство
Над 80 души направиха жива верига, за да спасят давещо се семейство
Абсурдите в лечението на децата с лицеви аномалии
Абсурдите в лечението на децата с лицеви аномалии