Данчев, БСП: Управляващите ревнуват за радостта, с която се ползва президентът

В Студиото на Сутрешния блок на БНТ Димитър Данчев от ПГ на БСП заяви, че в никакъв случай не вижда сценарий или нещо подготвено в шествието на президента. Организирането на едно шествие от президента е негово изконно право и никой не може да му забрани да участва и да води такова шествие. На него бяха поканени българските граждани, не съм чул да са канени политически партии, каза още Данчев.

от БНТ
08:54, 21.02.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
"Шествието беше мирно, с патриотични песни и в никакъв случай не е имало проява на някакво насилие. Факт е, че пред паметника започнаха освирквания, които ние от БСП по никакъв начин не одобряваме. Мисля, че и президентът се почуства доста неудобно и призова хората да се въздържат от подобни прояви на този ден", каза още Димитър Данчев.

По думите му у управляващите има ревност по отношение на радостта, с която се ползва президентът от страна на хората и по отношение на одобрението, което получава от тях. Президентът и президентската институция има висок рейтинг, за разлика от НС , каза още той.

"Разбирам недоволството на колегите от ГЕРБ за това, което говори президентът. Истината боли понякога, но е по-добре да си я кажем. Споделям някои от мотивите, с които президентът критикува правителството и одобрявам, това че той съвсем честно споделя с българските граждани проблемите в управлението на страната, в това число и прокуратурата", каза Данчев.

Депутатът е на мнение, че в страната в последните месеци има създаден хаос във всички системи на държавното управление и се разпалва война между институциите, за да се отклони вниманието от този хаос.

Вижте целия разговор във видеото

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Здравка Евтимова за речта си: Говорих за приятелите, не за политиците
Здравка Евтимова за речта си: Говорих за приятелите, не за политиците
Разказ на близки на загиналия в Ханау българин
Разказ на близки на загиналия в Ханау българин