НОВИНИ

Пловдивски села са пред протест заради изискването за винетка

Недоволство зрее сред жителите на няколко села от общините Асеновград, Родопи и Садово, които отскоро са принудени да имат винетка, за да влязат в град Пловдив. Абсурдната ситуация е провокирана от нов знак, поставен в т. нар. "ръкав" на надлез на входа на града, който води към разклонението за селата Ягодово и Катуница. Хората са гневни, искат знакът да се премести, иначе заплашват с протести. Кметовете на засегнатите села приготвят писмо до Областното пътно управление, с което настояват за решаване на проблема. Писмото ще бъде входирано днес.

bnt avatar logo
от Росица Колева
07:35, 21.02.2020
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Пред БНТ кметове от селата в региона попитаха защо са били преместени табели за край на град Пловдив. Кметът на с. Ягодово коментираха, че автобус на градския транспорт на Пловдив обслужва селата, като реторично попита дали и за него ще е нужна винетка.

Кметът на село Караджово допълни, че напрежението сред жителите расте, тъй като почти всички ежедневно пътуват до Пловдив.

При липса на резултат от колективното им писмо до областното управление на Агенция "Пътна инфраструктура", следващата стъпка ще бъде ефективен протест.

От областното пътно управление на АПИ заявиха за БНТ, че още днес ще бъде преместена проблемната табела, а в понеделник ще организират среща с кметовете на засегнатите села, за да бъде решен трайно проблемът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недоволство в Перник заради площадка за обезвреждане на химични вещества
Недоволство в Перник заради площадка за обезвреждане на химични вещества
Деца от село Крупник събраха пари за възрастна жена
Деца от село Крупник събраха пари за възрастна жена