Данъчни проверки в Несебър

Данъчни агенти под прикритие обикалят всички заведения, хотели, ресторанти и дискотеки по морето, като следят за издаване на касови бележеки. При открито нарушение обекта веднага се запечатва за срок от 24 часа.

от Веселин Григоров
22:16, 06.07.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

В Стария Несебър днес освен данъчни под прикритие имаше и специални данъчни патрули, които са с тениски с логото на НАП и които също проверяват за обороти и издаване на касови бонове. При една от проверките магазин в центъра на старинния град бе запечатан.

Христо Узунов -говорител на НАП-Бургас: "Идеята на тази контролна кампания е оборотите да бъдат на светло и винаги да се издават касови бележки. Това е 22-ят запечатан обект от началото на месец юли, от началото на активните контролни действия по цялото българско Черноморие, за спазване на законодателството."

От началото на годината Териториалната дирекция на НАП е запечатала вече 126 различни обекта. Според данъчните акцията има дисциплиниращ ефект. Очакваме засиленият контрол да доведе до доброволно и стриктно спазване на данъчното законодателство, подчертаха данъчните инспектори. Проверките ще продължат до края на активния морски туристически сезонСвали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Забранени строителни дейности по време на летния сезон в Кранево
Забранени строителни дейности по време на летния сезон в Кранево
В Хамбург избухнаха сблъсъци между полицията и протестиращи срещу Г-20
В Хамбург избухнаха сблъсъци между полицията и протестиращи срещу Г-20