НОВИНИ

Започва Световният икономически форум в Давос

Над 2500 участници от над 100 страни, сред които 40 държавни ръководители, ще присъстват на започващата днес в Давос, Швейцария, годишна среща на Световния икономически форум. Тази година темата е "Овладяване на четвъртата индустриална революция".

bnt avatar logo
от Георги Петров
06:07, 20.01.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Фокус на срещата ще са бързите и мащабни иновации в области като роботиката, безпилотните автомобили, 3D принтирането и биотехнологиите. Други основни въпроси, определени за тазгодишната среща, са причината за бежанската криза и фактът, че 62-те най-богати личности на Земята притежават толкова, колкото по-бедната част от човечеството.

Очаква се на форума да се проведат стотици срещи между изключителни важни фигури от сферата на бизнеса като изпълнителният директор на "Дженерал Мотърс" Мери Бара и съоснователят на "Майкрософт" Бил Гейтс, политически фигури като американския вицепрезидент Джо Байдън и държавния секретар Джон Кери, и знаменитости като Боно и Леонардо Ди Каприо. Около 250 журналисти ще отразят събитието.

Срещата по традиция се провежда в Давос, най-високо разположения европейски град. Населението е малко над 11 000 души, а средната температура през януари е -5 градуса по Целзий. Малкият отдалечен град е избран поради лесното осигуряване на безопасността му, за която ще се грижат около 5000 войници, полицаи и охранители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Специализираният наказателен съд гледа делото срещу Алексей Петров
Специализираният наказателен съд гледа делото срещу Алексей Петров
В Хърватия си искат кирилицата
В Хърватия си искат кирилицата