НОВИНИ

Героят Мария пред БНТ: "Човек трябва да има желание да се промени"

15-годишната Мария Стоилова от Стара Загора и шофьора на тролейбус Филип днес се срещнаха отново, 4 дни след като момичето спаси живота на мъжа.

Велианна Кашева
от Велианна Кашева
19:19, 19.01.2016
Чете се за: 00:47 мин.
Още

Тролей Номер 2. Точно по тази линия е шофирал Филип, когато му прилошава. Благодарение на 18-годишния си опит зад волана, успява навреме да спре тролея. Сега се вози с нас. На най-задната седалка, където е седяла Мария.

Филип Точев - шофьор: "Просто наистина бях шокиран, че се е случило така с мен. Когато се посвестих ми казаха кое е момичето - да е жива и здрава! Интересно е, при нас - едно дете да дойде да окаже първа помощ, а при наличие, че в тролея се возеха доста хора - нито един не дойде да окаже помощ".


;

Заради безбройните интервюта тази сутрин, Мария изпуска първите часове в училище. Това обаче не я радва, както би зарадвало много други деца. Мария бърза. Ще й помогнем да стигне, но преди това само за миг, ще й предложим да седне на мястото на Филип.

Мария Стоилова: "Много е хубаво чувството да си отпред... гледам все едно, че в бъдещето".

А за бъдещето Мария си мечтае много простички неща. Да бъде помощник-треньор по плуване, да има достатъчно време за близките си, и светът да се промени - да има повече добри хора.

Мария Стоилова: "Никой не може да го накара човек да се промени. Самият човек трябва да се проемни, да има желание да се промени! Всеки човек може всичко да успее само с негово желание.

Цялата среща на екипа ни с Мария гледайте в сряда сутрин в "Денят започва", в минутите след 7:30 ч.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва подготовката за строителството на третия лъч на метрото
Започва подготовката за строителството на третия лъч на метрото
Гроздан Караджов: Доверието между ГЕРБ и ДСБ е пречупено
Гроздан Караджов: Доверието между ГЕРБ и ДСБ е пречупено