НОВИНИ

Декан стимулира с 50 лв преподаватели, които запишат студенти в Аграрния

Декан от Аграрния университет в Пловдив предлага с писмо до електронните пощи на колегите си финансови стимули от по 50 лева за всеки, който успее да доведе и запише студент във факултета по лозарство и градинарство-твърдят преподаватели от университета. Мярката се налагала заради огромния брой незаети места. От ръководството казват друго.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
20:03, 10.08.2016
Чете се за: 00:54 мин.
Още

Доц. Ангел Иванов е един преподавателите получили офертата за 50 лева на електронната си поща.

доц. Ангел Иванов, преподавател в Аграрен университет - Пловдив: "Това се пише, че ако някой успее да доведе кандидат-студент, да го запише. След това трябва да предаде трите имена и неговото ЕГН, което не считам, че е нормално да се прави. Ние нямаме право да боравим с личните данни на хората".


;

От ръководството на Аграрния университет категорично отрекоха на преподавателите да се раздават по 50 лева за всеки доведен от тях студент. Според съобщението средствата за бонусите били осигурени от спонсори на висшето училище.

доц. Боряна Иванова, заместник-ректор на Аграрен университет - Пловдив: "Не е невъзможно по инициатива на съответно деканско ръководство да са провеждани разговори с потенциални спонсори, но официално при нас не е постъпила информация. Факултетът не е самостоятелно юридическо лице и би следвало всякакъв тип договорни отношения да минават през университета".
доц. Ангел Иванов, преподавател в Аграрен университет - Пловдив: "Както пише в имейла отново са осигурени средства. Това не се случва за първи път".

И след трето класиране около 40% от местата във факултета по лозарство и градинарство остават незаети. От висшето училище заявиха, че проблема с недостига на студенти засяга повечето университети в страната.

доц. Боряна Иванова, заместник-ректор на Аграрен университет - Пловдив: "Обикновено Аграрен университет реализира заетост на местата си доста над средната за страната. Считам, че и тази година ще бъде така, макар че откровената ми оценка е, че няма да успеем да запълни утвърдения прием".

Деканът на факултета доц. Красимир Михов от чието име е изпратеното съобщението, отказа коментар.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разкриха нелегална бензиностанция в новозагорското село Богданово
Разкриха нелегална бензиностанция в новозагорското село Богданово
Проблем с паркирането около метростанциите в Люлин
Проблем с паркирането около метростанциите в "Люлин"