НОВИНИ

Галериите в София - пълни с туристи през лятото

Посетителите в Националната художествена галерия не намаляват през летните месеци. Само за юли картините в нея са разгледани от около 8 хиляди души. За да отговорят на интересите на публиката, от галерията са експонирали и тематична лятна изложба под надслов "Музи и модели".

Цветелина Борисова
от Цветелина Борисова
19:30, 10.08.2016
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Въпреки големите жеги много хора съчетават лятната почивка с разходка в галерията. И ако софиянци предпочитат да отидат на море през август, гостите на София с радост посещават музеите.

Слава Иванова - директор на Национална художествена галерия: "Юли и август месец, това са месеците, в които българите отиват на почивка, но пък имаме многобройни чуждестранни туристи, които посещават."

За не разочароват посетителите през лятото, практика в много от галериите е да организират тематични изложби. Галерия „Квадрат 500“ също не е изключение от правилото, тя представя сборната изложба "Музи и модели".

Слава Иванова - директор на Национална художествена галерия: "Подбраната колекция представя едни от най-стойностните образци на автори, които са имена и в българското и в чуждестранното изкуство."

Картините, сред които оригинали на Иван Ненов, Дечко Узунов, Никола Танев, са подбрани от фонда на галерията. Изложбата е интересна и с това, че много от творбите в нея са свързани с лични истории, преживени от техните автори. Тя ще остане до края на октомври, за да могат да я видят и студентите от художествените училища в София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От пратениците ни в Скопие: Над 3000 къщи са пострадали след наводнението
От пратениците ни в Скопие: Над 3000 къщи са пострадали след наводнението
Протестът на мотористите се разрасна в 15 града
Протестът на мотористите се разрасна в 15 града