НОВИНИ

Декларации в парламента за скандалното изказване на Пьотр Толстой

Скандалното изказване на руския депутат Пьотр Толстой предизвика декларации от няколко парламентарни групи и спорове в пленарната зала. Преди дни пред БНТ той заяви, че Русия ще купи цяла България и че половината крайбрежие вече е купено. От ГЕРБ посочиха в декларация, че никой не може да нарушава националния суверенитет на страната ни и поискаха партията на Владимир Путин Единна Русия публично да се разграничи от думите на Толстой. Реформаторите настояват за позиция по случая на руското правителство и посолството на страната у нас. От ляво атакуваха управляващите, че те са виновни за пренебрежителното отношение към България.

Надежда Василева
от Надежда Василева
16:35, 21.09.2016
Чете се за: 01:09 мин.
У нас

ГЕРБ определиха като недопустими, оскърбителни и неверни думите на Пьотр Толстой.

Цвета Караянчева - ГЕРБ
Няма да позволим на никого да поставя под съмнение териториалната цялост на страната ни и да ни вменява комплекс за малоценност.

Настояваме руският телевизионен журналист и депутат от партия "Единна Русия" да се извини публично за провокативното си поведение.

Смирете сe, г-н Пьотр Толстой!

БСП одобрява ли поредицата от събития, противопоставящи българите и разделящи ги на обичащи Русия и привърженици на политиката на Европа.

От ляво не приемат като сериозно изказването на Толстой, но атакуваха управляващите, че те са виновни защо светът гледа на България по този начин.

Корнелия Нинова - председател на БСП - лява България
Защо от изток някой иска да купува, а от запад някой иска да ни прави буферна зона за бежанци. Защото управляващите в България са хора без характер, без позиция по националните интереси. И когато и както им изнася, където са началниците, натам се кланят.

Питахте ли народа когато излязохте да се хвалите, че носите над 100 милиона пощенският гълъб е донесъл? Питахте ли го дали е съгласен Европа да ни даде тези пари, за да построим нови бежански лагери?

Реформаторите определиха изказването на Пьотр Толстой като пряка намеса във вътрешните работи на страната ни.

Иван Иванов - Реформаторски блок
Ние квалифицираме като посегателство срещу българската национална сигурност, демократичния ред и националното ни достойнство, поредното руско арогантно депутатско изявление и настояваме бг институции да поемат отговорност и да разследват и алармират обществото за всеки опит бг национален интерес да бъде предаден или продаден.
Станислав Станилов - Атака
Някой да си направи усилието и да направи справка - колко са имотите в България, купени от турска страна и колко от руска - 3 към 1.

Как продаваме на израелци, на американци, на англичани, идват тука и купуват, обаче руснаците - какво, ще дойдат тука един полк казаци и ще ни закарат в Сибир - това са пълни глупости.

Депутатите Петър Славов и Методи Андреев пък официално питат премиера дали в Съвета по сигурността към кабинета е обсъждано колко имоти са закупени от граждани на държави извън Евросъюза и какъв е произходът на средствата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
80 % от договорените средства с Еврокомисията са за охрана на границата
80 % от договорените средства с Еврокомисията са за охрана на границата
Пуснаха срещу 1000 лв шофьора, блъснал майка с две деца в Ямбол
Пуснаха срещу 1000 лв шофьора, блъснал майка с две деца в Ямбол