НОВИНИ

Пуснаха срещу 1000 лв шофьора, блъснал майка с две деца в Ямбол

Ямболски районен съд освободи срещу 1000 лв. парична гаранция Яни Колев, който на 18 септември в Ямбол блъсна на тротоара майка с две деца. 31-годишният шофьор е привлечен като обвинен, че по непредпазливост е причинил средна телесна повреда на Емилия Великова, нарушил е правилата за движение и е напуснал местопроизшествието след катастрофата. Днес майката и бебето бяха изписани от ямболската болница в добро състояние.

bnt avatar logo
от Диана Иванова
15:35, 21.09.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Прокуратурата поиска постоянна мярка "задържане под стража" за Яни Колев, защото има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Николай Кирков, съдия: Мотивът на съда да не вземе мярка за неотклонение "задържане под стража" е, че по делото няма безспорни доказателства за вида и характера на телесната повреда. Към момента няма изготвена все още съдебно-медицинска експертиза, има приложени писмени доказателства, има гласни, които обаче са противоречиви и от които не може да се направи извод, че е налице средна телесна повреда.

Прокурорът уточни, че не се знае кога ще е готово заключението по съдебната експертиза, което ще даде яснота по делото. В Ямболски съдебен район изготвянето й е много трудно, защото няма съдебен лекар.

Мина Грънчарова, Районен прокурор: Използваме сливенски експерти, ние нямаме такива. Сега в момента сядам да пиша протеста. Прокуратурата на този етап си е свършила работата. Сега е на ход съдът. Първа инстанция, взе такова решение. Сега втора инстанция също предстои произнасяне.

В съдебната зала стана ясно, че шофьорът е с чисто съдебно минало. Пред съда той заяви, че съжалява много и е готов да помогне с каквото може на пострадалите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Декларации в парламента за скандалното изказване на Пьотр Толстой
Декларации в парламента за скандалното изказване на Пьотр Толстой
Отказаха гръцко убежище на турски пучисти
Отказаха гръцко убежище на турски пучисти