НОВИНИ

Празничното пътуване започна

Днес е европейският ден без загинали на пътя. От КАТ призовават за общи усилия срещу войната по пътищата и за повишено внимание заради натоварения трафик преди 4-те почивни дни. MВР предприема необходимите мерки за максимално улесняване на трафика. Само за предходната серия почивни дни - около 6 септември - жертвите на пътя са 13, а ранените - 137. Кампанията се провежда като полицейска операция под наименованието "EDWARD". Къде се очаква затруднено движение и какви са мерките на полицията вижте в прякото включване на Александър Марков.

Александър Марков
от Александър Марков
12:30, 21.09.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Най-интензивно движение ще има по магистралите и по международния път Е-79 към гръцката граница. От МВР напомнят да се шофира със съобразена скорост и да се спазват пътните знаци. Ремонтите на магистралите "Тракия" и "Хемус" продължават, така че в някои участъци трафикът се извършва двупосочно в едното платно. За да не се образуват колони от автомобили, днес и утре в стеснените части на магистралите са осигурени по две ленти за автомобилите, напускащи София, а в края на празничния период, ще бъдат осигурени по две летни за пътуващите към столицата.

В сутрешния блок на БНТ инспектор Мария Ботева от Пътна полиция призова да шофирате внимателно. Помнете, че на пътя има и пешеходци, нека пазим живота на всички участници в движението по пътищата и нека заедно да се борим за всеки един човешки живот в днешния ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фериботите за островите Тасос и Самотраки няма да стачкуват
Фериботите за островите Тасос и Самотраки няма да стачкуват
Маргарита Попова няма намерение да се кандидатира за президент
Маргарита Попова няма намерение да се кандидатира за президент